wtorek, 31 stycznia 2012

Cukinia smażona

Składniki:
cukinia - 3 sztuki (średnie)
3/4 szlanki mąki
1 łyżeczka soli
1/4 łyżeczki czosnku granulowanego
1/8 łyżeczki pieprzu czarnego
3/4 szklanki wody
2 jajka
2 łyżki oleju + olej do smażenia

Sposób przygotowania:
1. Wymieszaj mąkę, sól, czosnek i pieprz. Dodaj żółtka jajek, wodę i 2 łyżki oleju. Dobrze wymieszaj, do czasu uzyskania jednolitej masy.
2. Ubij białka jajek i przelej je do naczynia, w którym trzymasz wcześniej przygotowaną masę.
3. Pokrój cukinię w cienkie plasterki i umocz w masie. Smaż na głębokim oleju, aż cukinia się przyrumieni.

Smacznego!

4 komentarze:

Anonimowy pisze...

ja mogę gorąco polecić przepis na cukinię w połączeniu z makaronem, mozzarellą i świeżą miętą. pozdrawiam :) http://makaronowozdrowo.wordpress.com/2012/07/09/makaron-z-grillowana-cukinia-mozzarella-i-swieza-mieta/

vincent pisze...

Byloby nam milo, gdybys zechcial go wpisac na Ptitchef.com, zeby mozna go bylo zaindeksowac.

Ptitchef jest katalogiem, który pozycjonuje najlepsze kucharskie strony internetowe w sieci. Setki blogów juz sa na nim juz zapisane i korzystaja ze strony Ptitchef, zeby przedstawic swoje wlasne strony internetowe.

Zeby zapisac sie na Ptitchef, wejdz na
http://www.petitchef.pl/index.php?obj=myaccount_site&action=form

lub na http://www.petitchef.pl i kliknij na « Dodaj swój blog-strone » w górnym pasku.

Pozdrawiam

Camelia
Petitchef.pl

mandy pisze...

Świetny przepis :)

NaszaKuchnia.pl pisze...

Polecam też oprószyć cukinię przyprawami i taką usmażyć. Bardzo proste i bardzo smaczne :)

Prześlij komentarz

Polecane przepisy