piątek, 23 grudnia 2011

Chleb z cukinii IV

Czwarta wersja przepisu na chleb z cukinii

Składniki:
2 jajka
1/2 szklanka siekanej cukinii
1/2 łyżeczki soli
1,5 łyżeczki cynamonu
1/2 szklanki kruszonych orzechów
1 szklanka cukru
1 łyżeczka wanilii
1,5 szklanki mąki
1/2 łyżeczka sody oczyszczonej
1/8 łyżeczki proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:
1. Ubij jajka, dodaj cukier i ubijaj do czasu uzyskania kremowej konsystencji.
2. Dodaj olej, cukinię i wanilię i dobrze wymieszaj.
3. Dodaj orzechy. Piecz w temperaturze 200 stopni.
4. Po upieczeniu ostudź chleb przed wyjęciem z formy.

Smacznego!

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Polecane przepisy