Składniki:
2,5 szklanki mąki
1/2 szklanki kakao
1 łyżeczka sody oczyszczonej
1 łyżeczka cynamonu
1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
3/4 szklanki cukru
3/4 substytutu jajek
1/3 szklanki oleju
2 łyżki wody
1 łyżka wanilii
2,5 szklanki siekanej cukinii
Ilość porcji: 2 formy
Sposób przygotowania:
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza. Wymieszaj mikserem cukier, substytut jajek, olej, wodę i wanilię na jednolitą masę. Dodaj cukinię i inne składniki. Mieszaj do czasu uzyskania jednolitej masy. Nałóż masę do formy i wstaw do piekarnika na ok. 50 minut. Chleb będzie gotowy gdy wbita w niego wykałaczka pozostanie czysta po wyciągnięciu.
Po wyciągnięciu z piekarnika odstaw chleb do wystygnięcia.
0 komentarze:
Prześlij komentarz