środa, 12 października 2011

Cukinia po kreolsku

Prosty i szybki przepis na cukinię przyrządzaną po kreolsku

Składniki:
1 kg cukinii
1 mała zielona papryka
1 mała cebula
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka soli
1/4 łyżeczki pieprzu
4 pomidory bez skóry
2 łyżki masła lub margaryny
2 łyżki pietruszki siekanej

Sposób przygotowania:
1. Pokrój cukinię w plastry o grubości ok. pół centymetra, pokrój paprykę, cebulę, czosnek i pomidory na drobne kawałki.
2. Rozpuść masło lub margarynę w garnku i wrzuć wszystkie składniki do środka. Gotuj na wolnym ogniu przez ok. 1,5 godziny do momentu gdy cukinia stanie się miękka. Przedłuż proces w razie potrzeby.

Smacznego!

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Polecane przepisy