Przepis na zdrowe chrupiące paluszki z cukinii
Składniki:
3 średnie cukinie
1/2 szklanki otrębów pszennych
1/2 szklanki kruszonych migdałów
1/4 szklanki tartego sera parmezan
1/2 łyżeczki soli
1/4 szklanki masła lub margaryny
Liczba porcji: 6
Sposób przygotowania:
1. Obierz cukinię i pokrój ją w poprzek na 4 części. Następnie każdą część pokrój w paski, formując paluszki.
2. Wymieszaj ze sobą otręby, migdały, ser i sól.
3. W małym rondlu rozpuść masło. Maczaj w nim paluszki, a następnie obtaczaj we wcześniej przygotowanej panierce.
4. Ułóż paluszki na papierze do pieczenia i wstaw do piekarnika o temperaturze 200 stopni. Piecz przez 12 minut.
Smacznego!
0 komentarze:
Prześlij komentarz