środa, 23 listopada 2011

Chleb z cukinii III

Trzecia wersja przepisu na chleb z cukinii

Składniki:
2,5 szklanki mąki
2 szklanki cukru
3 jajka
1 szklanka oleju
3 łyżeczki wanilii
1 łyżeczka soli
1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżeczki cynamonu
1 łyżeczka sody
2 szklanki miąższu z dyni
1 szklanka siekanych orzechów

Liczba porcji: 2 formy 30x10 cm

Sposób przygotowania:
Wymieszaj jajka, cukier, olej i wanilię. W drugim naczyniu połącz mąkę, sól, proszek do pieczenia, cynamon i sodę. Wymieszaj ze sobą zawartość obu naczyń, dodaj dynię i orzechy. Piecz w temperaturze 200 stopni przez ok. 1 godzinę.

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Polecane przepisy