czwartek, 13 października 2011

Chrupiące plastry cukinii

Przepis na smaczną przekąskę

Składniki:
3 szklanki cukinii
1/2 szklanki bułki tartej
3 łyżki tartego sera parmezan
1/4 łyżeczki pieprzu
2 białka jajek
olej roślinny (polecamy w spray'u)

Liczba porcji: 4

Sposób przygotowania:
1. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni.
2. Wymieszaj ze sobą bułkę tartą, parmezan i pieprz.
3. Pokrój cukinię na cienkie plastry.
3. Ubij białka jajek. Maczaj w nich plastry cukinii, następnie obtaczaj we wcześniej przygotowanej panierce.
4. Spryskaj olejem papier do pieczenia, połóż na nim plastry.
5. Piecz przez 10-15 minut, następnie obróć cukinię na drugą stronę. Piecz przez kolejne 10 do 15 minut.

Smacznego!

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Polecane przepisy