czwartek, 20 października 2011

Dip z grillowanej cukinii i białej fasoli

Przepis na dip z grillowanej cukinii i białe fasoli

Składniki:
1 średnia cukinia, cienko krojona
2 szklanki gotowanej białej fasoli
2 łyżki siekanej świeżej pietruszki
2 łyżki świeżego soku z cytryny
2 ząbki czosnku
2 łyżeczki oliwy z oliwek
1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki pieprzu

Sposób przygotowania:
1. Grilluj plastry cukinii przez 5 minut, do czasu gdy staną się miękkie.
2. Wrzuć cukinię do blendera razem z fasolą, pietruszkę, sok z cytryn, czosnek, olej i przyprawy. Miksuj do uzyskania jednolitej kremowej masy.
3. Przełóż sos do miseczki. Najlepiej smakuje schłodzony.

Smacznego!

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Polecane przepisy